1 Mart 2014 Cumartesi

Beylikdüzü Günlük Konaklama

Herkesin dikkatini çekmiştir. İçinde bulunduğumuz son 5 yılda Beylikdüzü semti hep günlük konaklama işi ile birlikte anılmıştır. Nasıl ki Beyoğlu oteller bölgesi, Beylikdüzü'de apartlar bölgesi olmuştur. Beylikdüzü günlük konaklama işi yapan firma ve kişi sayısı tam olarak bilinmemektedir. Çünkü bu sektörün bağlı olduğu bir kurum yada oda bulunmamaktadır. Bu sebeple vermiş olduğumuz istatistikler tamamen tahminlere dayanmaktadır. Ben yaklaşık 4 yıldır bu sektörde hizmet sunan biri olarak 50 bireysel ve kurumsal girişimcinin Beylikdüzü'nde ev kiralama işi yaptığını tahmin ediyorum.



Beylikdüzü Günlük Kiralık Apart

Özellikle başta Beylikdüzü sakinleri olmak üzere herkesin aklına ilk gelen soru neden Beylikdüzü ? Neden Büyükçekmece değil, Sefaköy değil, Şirinevler değil de Beylikdüzü günlük konaklama işi bu kadar yoğun.
Ben sizlere kısaca açıklamaya çalışacağım. Beylikdüzü son 10 yıl içinde bu hale gelmiştir. 10 Yılda nüfus patlaması olmuştur semtte. Nüfusunun tamamı göç ile oluştuğu için kimse kimseyi tanımaz burada. Yani alt katta kim oturuyor, karşı daireye girip çıkan kimdir kimse bilmez ve karışmaz. Bakın Esenyurt'ta bir mahalleye girin yabancı olduğunuz hemen anlaşılır. Fakat Beylikdüzü'nde karşı komşunuz bile genelde sizi tanımaz. Bu durum da günlük konaklama işine en uygun pozisyondur. Böyle bir imkanın yanında Tüyap Fuar gibi her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği bir merkez olunca konaklamanın her türlüsüne (pansiyon,hotel,apart) ciddi ihtiyaç doğmuştur.

Beylikdüzü günlük konaklama işi gerçekten ilk fuar katılımcılarına Beykent üniversite öğrencilerinin kendi kaldıkları daireleri kiraya vermeleri ile başlamıştır. Ardından yaşanan talep patlaması ile bu iş üniversite öğrencilerini aşmış ve yüzlerce girişimcinin faaliyet gösterdiği bir sektör olmuştur. Dünyanın bir çok ülkesinde yaygın olarak rastlanabilen önemli bir iş kolu olmasına rağmen, ülkemizde halen bir çok kişi ön yargı ile bakmakta yada bu sektörden bihaber yaşamaktadır.

Sizlere klişeleşmiş ilan yazılarının aksine bu sektörle uzaktan yakından alakası olan herkesin bilmek istediği her şeyi bu bloğumda yazacağım. İlerleyen yazılarımda görüşmek üzere. Kalın sağlıcakla.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder